Mrożenie szokowe

Wiele towarów wymaga ściśle określonej temperatury przechowywania, dlatego rynek chłodni jest tak szeroko złożony. Aktualnie mamy szeroki wybór sprzętów, które pozwolą kontrolować temperaturę i zapewnią jej utrzymanie. Skupić się należy na najnowocześniejszych metodach, które gwarantują zdecydowanie najlepsze rozwiązania.

Popularnością cieszę się przenośne komory szokowego mrożenia. Szybkość schładzania w takich komorach jest maksymalizowana. Jest to zatem wygodny i szybko proces, który prócz tego spełnia wszystkie oczekiwania sanitarne oraz weterynaryjne. Mrożenie szokowe posiada wiele zalet m.in. wydłuża zdatność do spożycia produktów, zapobiega rozwojowi bakterii, zachowanie świeżości produktu czy umożliwienie porcjowania z wyprzedzeniem. To doskonała metoda na to, ażeby pozyskać dodatkową powierzchnię przechowywanie na przykład. mięs czy lodu. W takich kontenerach możliwe jest również schładzanie szokowe, które działa na podobnych zasadach. To fachowa i skuteczna forma, która ma wielu zwolenników i jest od wielu lat stosowana globalnie. Komory mrożenia i schładzania posiadają wiele zabezpieczeń, dzięki którym ich wykorzystywanie jest bezpieczne dla człowieka przykładowo. możliwość otworzenia drzwi od środka. Dobrą właściwością jest fakt, że można je wynajmować zarówno na dłuższy, jak i krótszy okres czasu. Takie chłodnie montuje się bardzo szybko i sprawnie, a ich późniejszy demontaż nie jest niełatwy. Dostępne są również różnorakie rodzaje takich komór, co powoduje że każdy znajdzie coś, co odpowiada jego potrzebom.

Zobacz również: mrożenie szokowe.

Dodaj komentarz